Miksi Fjäderiä syytetään?

Fjäder on moneen kertaa tuomittu , hän on näköjään joutunut jopa anteeksipyytelemään.

Oma tulkintani hänen viestistään on se, että paras keino maahanmuuttajien kotouttamiseen on pääsy työelämään! Tosiasia lienee, että suurimmalla osalla maahanmuuttajista on puutteelinen ammattitaito ja tietenkin puutteellinen kielitaito. Harvoin hänen ammattitaitonsa on suomalaisen osaamisen tasoista. Harvat alat ovat sellaisia, joissa kunnollista työtulosta ilman osaamista kyetään saavuttamaan. Mistä löytyy työnantaja, joka on valmis/pystyy puutteellisesta ammattitaidosta ammattitaitoisen palkkaa maksamaan. Tuskin mistään!

Ollaan tilanteessa, jossa on valittava joko alhaisempi palkka, joka vastaa työntekijän osaamista tai jätettävä työntekijä palkkaamatta. Minusta maahanmuuttajan pahin kotoutumisen este on juuri se, ettei hän pääse lainkaan kiinni työelämään. Jos vaaditaan samaa palkkaa kuin ammattinsa osaavalle, on erotus jollain tavalla korvattava, tuskin löytyy työnantajaa jolla on kykyä maksaa alhaisesta työtasosta sama palkka kuin hyvästä.

Kommenttia on haluttu tulkita siten, että halutaan luoda matalapalkkainen ryhmä maahan esimerkiksi maahanmuuttajista. Itse en asiaa tuolla tavalla tulkinnut, kysymys on nimenomaan siitä, että luodaan tilanne, jossa maahanmuuttaja pyritään saamaan mukaan työelämään. Ammattitaidon ja kielitaidon kehittyessä hänellä luonnollisesti tulisi olla mahdollisuus palkkaan , joka vastaa vaikkapa suomalaisen ammattilaisen palkkaa

Minusta tilanteessa, jossa maahanmuuttajan osaaminen ja kielitaito – mikäli sitä tarvitaan – on vastaava kuin suomalaisen,  on palkkatasonkin oltava sama. Tietenkin tästä tulee huolehtia! Jos joku tästä on erimieltä, mielipidettä voi ja pitääkin arvostella. Väärin olisi, jos luodaan työmarkkinat, jossa ihonväri tai lähtömaa. ovat palkan peruste. Se pitää tietenkin olla osaaminen.

Murheellista tässäkin asiassa, että siitä tehdään politiikkaa, jolla päästään hyökkäämään realistisesti puhuvaa vastaan. Fjäderin sanoma on minusta realistinen, halutaan vain tehdä siitä jotain muuta kuin on tarkoitettu! Oletan, että useakin on hänen sanomisestaan samaa, mieltä, Nykytilanteessa ei noin vain saa sanoa. Ilmapiiri tässä suhteessa on sairas.

 

 

minavaan
Kauhava

Varsinaisen elämäntyönsä jo tehnyt, vielä pienimuotoisesti yritysmaailmassa mukana, erityisesti yrittäjäjärjestön toiminnassa. Puolueita sekä kannatan, että vastustan, asiasta riippuen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu