minavaan

Lainsuojaton pk-yrittäjä!

Ay-liike on kirjoittanut siitä vähän irtisanomisia riitautetaan ja kuinka suuri osa asioista sovitaan. Voisi  miettiä,miksi näin on

Voisi selvittää miksi näin tapahtuu! Totta on varmaan, että laittomiakin irtisanomisia tapahtuu. Suurin osa lienee kuitenkin sellaisia, jossa yrittäjän ja irtisanotun käsitys asiasta poikkeaa. Useimmiten tähän asiaan puuttuu irtisanonotun liitto. Asioissa, joissa yrittäjä katsoo olevansa oikeassa, monessa tapauksessa sovitellaan ja useimmiten irtisanotun eduksi!!

Miksi näin tapahtuu?  Mietitäänpä tilannetta. Pieni yrittäjä, jonka aika valtaosin menee arkisissa töissä käräjöimässä ay-liikkeen juristiarmeijaa vastaan. Tilanne on mahdoton, mahdollinen häviö maksaa niin paljon, että pahimmillaan edessä on firman loppu. Liian moni "sopii" asian, vaikka mielestään on oikeassa. Laskee käräjöinnin olevan liian kallista ja riskinalaista. Minusta yrittäjä on tälläisessä tilanteessa lähes joka tapauksessa altavastaaja. Ilman laillista oikeusturvaa. Toki sama tilanne on yleinen, pieni ihminen/yritys ei uskalla käräjöidä isompaansa vastaan.

Tiedän tutuissani yrityksiä, jotka ovat rekrytoinnissaan epäonnistuneet ja aloittavat irtisanomismenettelyä. Irtisanottava on yhteydessä liittoonsa ja liiton edustaja ehdottaa menettelytapoja asian hoitamiseksi, yrittäjä hyväsydämmisyyttään /sinisilmäisyyttään suostuu ehdotukseen. Pienen ajan kuluttua liitto aloittaa "sovitusta" asiasta rikosmenettelyn. Lisääkö tämänkaltainen toiminta luottamusta ay-toimintaan.

Ay-liike peloittelee, että pk-yritysten työntekijäin saanti vaikeutuu mahdollisesti helpottuvan irtisanomismenettelyn johdosta.

Käännetäämpä asiaa! Onko henkilö, joka ei omaan osaamiseensa usko, edes oikea henkilö pk-yritykseen. Minusta ei! Tunnettu tosiasiahan on, että kunnolliselle työntekijälle pk-yritys on hyvä ja luotettava työpaikka. Yrittäjä kun pitää hyvästä työntekijästä kiinni viimeiseen saakka.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen

"Pieni yrittäjä, jonka aika valtaosin menee arkisissa töissä käräjöimässä ay-liikkeen juristiarmeijaa vastaan. Tilanne on mahdoton"

Ihan mielenkiinnosta kysyn, mikä estää yrittäjiä järjestäytymästä samalla lailla kuin työntekijät ovat järjestäytyneet? Ja miksi esim. Suomen Yrittäjät ei tarjoa samalaisia lakimiespalveluja pienyrittäjille kui Ay-liikkeet tarjoaa?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Olisiko parempi,jos asia olisi päinvastoin?

Toimituksen poiminnat