minavaan

Elintarvikkeiden hintavertailut, voiko niihin luottaa?

Jostain luin juuri, että Prisma on edullisin ja Lidl on menettänyt kärkipaikkansa. Voi pitää paikkansa.

Jotenkin kumminkin epäilen vertailun oikeellisuutta!

Mietin onko hintavertailu oikeudenmukainen ja riittävän kattava. Lidlin tilanne on sinänsä selvä ja kattaa koko maan. Käsittääkseni he hinnoittelevat koko maan samalla tavalla.

Citymarketin ruokakauppiaina ovat yksityiset yrittäjät, muutamaa valtakunnallista tarjoustuotetta lukuunottamatta hinnat mitä todennäköisemmin ovat kauppiaan päätettävissä. En jaksa uskoa, että kahden Citymarketin hinnat ovat täsmälleen samat.

Sama pätee varmasti K-ja KSupermarkettien hintoihin. Kauppias on hinnoittelee valtaosan hinnoista oman halunsa mukaan..

Myöskin Prismojen ja muiden S-ketjun kauppojen omistajina ovat eri alueelliset osuuskaupat. Ainakin oman kokemukseni mukaan ainakin Vaasan ja Seinäjoen Prismojen hinnoissa on eroja. Lukuunottamatta valtakunnallisia tarjoustuotteita.

Kysynkin, onko otanta niin kattava, että vertailu on oikeudenmukainen valtakunnallisesti. Otantoja pitäisi olla lukuisia , että vertailu oli riittävän kattava. Jos otanta on esimerkiksi yksi Prisma ja yksi Citymarket, niin vertailu pätee vain näillä paikkakunnilla, ei valtakunnallisesti

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

"Jostain luin juuri, että Prisma on edullisin ja Lidl on menettänyt kärkipaikkansa."

Hesari ainakin noin uutisoi, silloin etsittiin PK-seudun halvinta ruokakoria, joka löytyi Vantaalta Jumbon Prismasta. Ei siinä väitettykään, että kaikki Prismat olisivat Lidliä halvempia, ainoastaan tuo yksi.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Kun katsoo hintavertailun koria, niin empä ainakaan minä yhden hengen taloudessa korin tuotteita paljon ostele. Minä teenkin itse hintavertailut kun satun asuman C-,S-, P-ja L-kaupan välittomässä läheisyydessä. Yhdenhengen jokapäiväisessä taloudessa kun ei juurikaan yli 20 enempää paruselintarviketta tarvita.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Minäkään en luota noihin ruokakoreihin, siispä tein ihan oman hintavertailun:

Ostin muutaman päivän ajan Lidlistä sitä mitä tarvitsin ja säästin kuitit. Sitten menin Prismaan ja merkkasin ylös mitä siellä olisin joutunut maksamaan; Prismassa valitsin aina halvimman rinnakkaistuotteen.

Sitten syötin eurot ja sentit taulukkolaskentaan ja kas! Lidlissä käymällä olin säästänyt 20% siitä mitä Prismaan olisi mennyt rahaa.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Ei kait tuo uutinen Prisman/S-markettien hinnoissa mikään uutinen ole nutta kun saan bonusta ylihintaisesta tuotteesta ja sillä sitten joudun ostamaan uutta ylihintaista tuotetta. Oravanpyörä.
Meillä on kahden hengen talous, kalastan itse, siis kalaa en tarvitse, liha on laidunlammasta lähialueelta, juurekset lähituottajalta, marketeista ostan vain edullisimpia vihanneksia, yrttejä, tietenkin kahvit, sokerit, suolat yms pitää ostaa. Vaimo pitää melkoisen tarkkaa tilastoa, mikä missäkin maksaa.
Prismoista vielä; esim Tallinnassa Prismat ovat Stokmanin jälkeen seuraavaksi kalleimpia ostospaikkoja.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Lidlissä käyminen tulee halvemmaksi, koska valikoima on suppeampi kuin Prismassa, josta tulee ostaneeksi kauppalapun ohi yhtä sun toista.

Toimituksen poiminnat