Uskallatko ajaa oikeuttasi oikeusistuimessa?

Nykyään oikeusturva ei koske keskituloista. Todella pienituloinen saattaa saada ilmaista oikeusapua, mutta vähänkin isommilla tuloilla oleva maksaa kulunsa itse ja hävitessään vielä vastapuolenkin.

Lehdestä luin, että asianajajan keskimääräinen veloitushinta on 200 + alv = 248 euroa tunnissa. Nimekkäämpi asianajaja saattaa veloittaa 500 euroa tai enemmän! Tunnissa ei paljonkaan asiat etene. Pahimmillaan hävitty käräjillä käynti saattaa tuhota ihmisen koko talouden. Riskit ovat niin suuret, että turhan moni kärsii oikeassakin asiassa kohtalonsa nahoissaan.

Yhteiskunnan tulisi tehdä asialle jotain. Tulee mieleen, onko lakimieskoulutus niin vähäistä, ettei alalla kilpailua ole lainkaan. Pitäisikö alalle kenties koulutusta lisätä, että markkinat hoitaisivat hinnoittelun sellaiseksi, että peruskansalainenkin kykenisi oikeudessa ammattilaisen apua käyttämään.

Tällä hetkellä tilanne on se, että vain riittävän varakas kykenee hankkimaan itselleen oikeutta tuomioistuimessa. Tuskin tämä on alunperin lainsäätäjän tarkoitus ollut.

minavaan
Kauhava

Varsinaisen elämäntyönsä jo tehnyt, vielä pienimuotoisesti yritysmaailmassa mukana, erityisesti yrittäjäjärjestön toiminnassa. Puolueita sekä kannatan, että vastustan, asiasta riippuen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu