minavaan

Emma Kari/vihreät haluaa muuttaa äitiyspakkauksen nimen!

Vihreitten kansanedustaja Emma Kari haluaa muuttaa äitiyspakkauksen nimen. 80 vuotta nimi on suomalaisille kelvannut ja minusta sen pitäisi kelvata edelleen.

Emma Kari on tehnyt vastaavalle ministerille kirjallisen kysymyksen asiasta. Osoittaa miten turhista asioista eduskunnassa puhutaan ja viedään ministerien aikaa hoitaa todellisia ongelmia.

Lukemattomat kerrat on ihmetelty, miten olemattomista asioista poliitikot ongelmia tekevät. Tässä on taas asiasta selvä näyttö. Luulisi vihreillä olevan todellisiakin asioita, sellaisia joilla suomalaisten elämää oikeasti parannetttaisiin.

Asiasta juttu tämän päivän Kalevassa!

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/vihreiden-kansanedustaja-aitiyspakk...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Eikö Kauhavalla löydy isompia huolia? Teillä taitaa siis mennä aika hyvin ;)

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Toki meillä omat huolemme ovat. Tämä Karin ehdotus on kuitenkin maamme korkeinta päätäntävaltaa (kansanedustaja) edustavalta henkilöltä tullut, eli ymmärtääkseni heidän tehtävänsä on käsitellä "tärkeitä" asioita, ei lillukanvarsia.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Tuo on tyystin harmiton ja ilmainen hanke, tosin kuin vaikkapa perussuomalaisten ja yhden keskustalaisen itämeren nimenmuutos jota pohtivalle työryhmälle haluttiin puolta miljoonaa.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000000133061.html

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

No mikä se uusi nimiehdotus on? Olisit Jouko sanonut se että olisimme päässeet arvioimaan sen huonutta. Nyt menee aikaa hukkaan.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

"vauvapakkaus", "perhepakkaus", ei nimissä sinällään mitään vikaa. Sitä vain kritisoin, että tuonkaltaiseen asiaan aikaa käytetään. Kun maassamme tärkeimpiäkin ongelmia minusta olisi.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Tähän nimen muuttamiseen voitaisiin nyt käyttää entistä lainvalmistelukäytäntöä. Nimitetään komitea selvittämään tätä asiaa. Aikaa selvitystyölle voi antaa kaksi vuotta. Tässä asiassa ei nyt saa pitää kiirettä.

Komiteatyön jälkeen asia voidaan ottaa parlamentaariseen valmisteluun. Siihen tulee kaikkien puolueiden osallistua. Varsinkin kaikki yhteiskunnalliset vaikutukset tulee selvittää tarkoin. Oikeuskanslerin tulee kaiken aikaa pitää silmällä nimenmuutoksen peruslainmukaisuutta. Nimenmuutos tulee toteuttaa käyttämällä perustuslain säätämisjärjestystä.

Vain näin toimien voidaan pakkaukselle saada kaikkia osapuolia kunnioittava nimi. Kansalaisilla tulee olla oikeus siihen, että verovaroja käytetään oikein ja tasapuolisesti.

Käyttäjän MerjaNyberg1 kuva
Merja Kaarina

Tai annetaan äitiyspakkaus vain äideille nimensä mukaisesti.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Entäpä miesparit, jotka saavat lapsia? Kaiketi kahden äidin perheelle kaksi pakettia. Enemmänkin vaihtoehtoja on. Niin se maailma muuttuu.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Muutetaan nimitys ilmoitusasiana, niin ei aikaa tuhraannu keneltäkään liikoja: vauvapakkaus.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Kas kun ei Marimekosta Marttimekkoa. Kenelle ei kelpaa sukupuolittava äitiyspakkaus, heille maistraatista noudettava maistraattipakkaus, jossa ei sukupuolisuutta eikä uskontoa. Emmasta puheenjohtaja, hohohoo?

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Maria Ohisalo on ainoa tähän mennessä ilmoittautunut.

Toimituksen poiminnat