minavaan

Onnisen perheen muutto Portugaliin! Mutta olemmeko me kaikki aivan samanlaisia?

Onnisen perheen muuttoa Portugaliin on jo käsitelty , ehkä liikaakin. Suuri osa kirjoittajista on tuominnut  perheen ties millä nimillä. Perhe on veronkiertäjä, epäisänmaallinen ja oman edunkatsoja ja ties mitä. Onpa ehdotettu jopa kansalaisuuden menettämistä.

Perintöverotuksesta sitä  mieltä olen, että siinä on ongelmia ja jotain sen kanssa pitäisi tehdä. Mutta tuon asian käsittely ei ole tämän jutun pointti!

Mietitäänpä  näitä arvostelijoita!

Kuinka moni heistä pitää Suomen alkoholin hintaa liian korkeana. Hinnassahan suurin osa on veroja. Satoja tuhansia ihmisiä hakee viinansa Virosta. Ja maksavat samalla alkoholiveron Viroon. Samalla nämä ostajat omalta osaltaan ovat lisäämässä ravintoloiden ahdinkoa ja vähentämässä työpaikkoja.

Kuinka moni heistä matkoillaan tuo tupakkaa tullessaan. Siinäkin tuotteessa veron osuus on suurempi kuin itse tuotteen hinta. Nämäkin veromarkat jäävät ostomaahan.

Kuinka moni heistä hakee mahdollisuuksien mukaan autoonsa polttoainetta Venäjältä. Tämäkin tuote on raskaasti verotettu ja nämäkin veromarkat ovat Suomesta pois.

Kuinka moni heistä tekee ostoksia ulkomaisista nettikaupoista. Jo 2012  arvioitiin ulkomaisen nettikaupan arvoksi  2 miljardia euroa ja arvo tänään on tuosta merkittävästi kasvanut. Jos varovasti arvioisi, että kotimaasta ostettaessa tuosta summasta 10% tulisi valtiolle verotuottoina, olisi menetys vähintään 200 miljoonaa euroa, tänä päivänä paljon enemmän. Samalla nämä ostajat ovat osallisia kivijalkakauppojen ahdinkoon!

Edellä mainitun kaltaisia esimerkkejä löytyisi lukematon määrä!

Aivan samalla tavalla kaikkia meitä tuolla tavalla toimivia voisi sanoa veronkiertäjiksi,  pelkän omanedun katsojiksi, epäisänmaallisiksi. Siis aivan samat nimitykset ja haukut sopisivat lähes jokaiseen suomalaiseen. Onhan tuon kaltaisten ostosten syynä nimenomaan se, että koetaan Suomen verotus ja hintataso liian kalliiksi ja että muualta ostamalla saadaan taloudellista hyötyä itselle. Tuskin kukaan edes ajattelee, että tuonkaltainen ostokäyttäytyminen on millään tavalla tuomittavaa-

Ärsyttää! Jos yrittäjä tekee jotain verosuunnittelua - ja aivan lakien mukaisesti - niin julkinen tuomio on varma. Onko tuomitsijalla, joka menettelee aivan samalla tavalla oikeastaan moraalista oikeutta arvosteluun.

Ison yrittäjän kohdalla puhutaan tietenkin isommista summista. Yksittäisen kuluttajan kohdalla summa tietenkin on pienempi, mutta väitän kyllä , että kokonaisuudessa tämä yrittäjien verosäästö on minimaalista, jos verrataan summaa, joka tavallisten kansalaisten säästämään. Hekin siis tekevät tällä tavalla verosuunnittelua. Tätä ei vain sillä tavalla monikaan ymmärrä.

Yhteenvetona: lähes jokainen meistä tekee Onnisten lailla verosuunnittelua, jotkut vain joutuvat asiasta silmätikuiksi!

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Kaikilla ei ole mahdollisuutta verosuunnitteluun. Sehän on totuus, mutta ihan hyviä asioita nostit esille. Näinhän tämän maan eurot valuvat muualle ja kivijalka rapautuu. Onpa ihmisiä, jotka käyvät hakemassa rakennustarvikkeensakin Virosta, halvempia, hyviä.

Toimituksen poiminnat