minavaan

Yle näyttää Sini Saarelan Suomeen tuloon suorana!

En nyt oikein ymmärrä.  En hyväksy.Luin, että Yle näyttää Suvi Saarelan Suomeen tulon suorana. Minusta vieraan maan lakia rikkonutta ei tuolla tavalla tarvitsisi esille tuoda. Onko kyseessä Ylen kannanotto asiaan. Onko Yle muitakin lakia rikkoneita vastaanottamassa.

Periaatteessa kannatan Yle-veroa, mutta tässä tapauksessa minun rahojani kyllä menee sellaiseen tarkoitukseen, jota en voi hyväksyä. Joku kirjoitti aikoinaan, että lain rikkomista ei ole monenlaista. Jos laki jotain määrää se koskee jokaista ja on rikkomus oli syynä mikä tahansa. Mennään anarkiaan, jos kansalaiset määrittelevät milloin on oikeus lakien vastaisesti toimia. Kuka olisi se viisas, joka pystyisi sanomaan, että tämä lain rikkominen on hyväksyttävää ja tämä taas ei. Se olisi mahdotonta. Mielipiteitä kun olisi yhtä monta kuin mielipiteen esittäjää!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti

Kiitos samoin.
En tykkää.
Ei olis väliks moista kotiin palaamista/palauttamista näyttää!

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti

Mielenosoituksia on kaiken aikaa. Jonkun mielestä aiheista, jonkun toisen aiheitta. Salossa taisteltiin joku aika sitten synnärin puolesta.
http://www.sss.fi/uutiset/558396.html

Sinin moka minun silmissäni on se, että hän ja muut samanhenkiset yrittivät oikein sisälle saakka venäläiseen öljyporauslauttaan.
Olisivat nyt tättäröineet ja meuhkanneet ihan vaan satama-alueella (jos se heistä tarpeelliselta tuntui) ja antaneet sen laivan olla rauhassa!

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Taas yksi, jonka mielestä jo pelkkä rikostutkinta on merkki syyllisyydestä. Jännäksi menee.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Enpä kyllä Saarelan toimintaa asiallisena pidä. Eikä se , että Venäjä haluaa ennen olympialaisia pisteitä kerätä, tee toiminnasta yhtään sen hyväksyttävänpää. Käsitykseni mukaan Greenpeace porukan vapaaksi päästäminen ei tarkoita sitä, etteivät he Venäjän lakeja olisi rikkoneet. Siellä vain tuo oikeudenkäyttö on vähän länsimaisesta poikkeavaa.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

En pidä minäkään, ei kommentissani ollut siitä kysymys.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Näyttäkö? Monen aikaan?

TV päälle ja ämyrit täysille. On se sen verran megatapaus.

Paavo Kymäläinen

Meillä on nyt kaksi aika tuoretta tapausta lainrikkomisesta ulkomailla.
Kumpikin liittyy mereen ja laivoihin.
Kummassakin tapauksessa media on kertonut, että paikallinen konsuli on ollut heti välittömästi tarkistamassa rikollisen hyvinvointia.
Kuinka tällainen samanlainen palvelu saadaan meille taviksille?
Olen suunnitellut lähteä helmikuussa matkalle. Tuleeko konsuli minua vastaan lentokentälle? Käykö hän päivittäin tarkistamassa että voin hyvin ja paikalliset viranomaiset kohtelevat minua oikein?
Älä unta nää Paavo.
Pitää olla vihervasemmistolainen, jotta tuo palvelu pelaa.
SS lienee saanut melkoisen summan avustusta (palkkaa/matka ym. kuluja).
Muistaahan maksaa verot noista, muistaahan? Muistaahan verottaja verottaa harkinnalla?
Älä unt. .........

Martti Laines

"Onko kyseessä Ylen kannanotto asiaan."

Totta hvtissä se on. Median vallankäyttöä on valita käsiteltävät aiheet ja esitystapa.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Tottakai se on kannanotto Yleltä. Katsokaa huomisen aamun Mtv3:n, tai minkä tahansa kaupallisen paskakanavan uutiset. Sini Saarelan kotiinpaluu uutisoidaan niissä ensimmäisenä.

...Kyllä jämpti on niin...

Martti Laines

no perhana, jos telkkarissakin niin sanotaan, niin juuri niin ja tottahan sen pitää sitten olla =)

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Kyllä se nyt persukuoroa harmittaa. Timo Soini saapui kotiin Pariisin homovastaiselta marssilta kansalaisaktivistina eikä kukaaan noteerannut. Soinin marssikaverit käyttivät sentään väkivaltaa, mistä taas Saarelan kollegat pidättäytyivät.

Martti Laines

En tiedä Soinin homomarssiasiasta juuri mitään, mutta tiedät kertoa, ettei "kukaaan noteerannut". Totta; harmittaa -- YLE:n poliittinen agenda. Vaikka jokainen joutuu maksamaan YLE-veroa, suositaan eräitä poliittisia näkemyksiä läpinäkyvän aggressiivisesti. YLE käyttää poliittista valtaa valitsemalla uutisoitavat asiat ja niiden käsittelytavan.

Vastaavasti YLE olisi voinut olla Soinia vastassa uutisoimassa, jotta asia olisi "noteerattu".

Tärkeiden asioiden määrittely ja niihin suhtautuminen on täysin subjektiivista - siksi YLE:n julkisen palvelun performanssi vaikuttaa kovin oudolta.

Vahvasti vaikuttaa siltä, että joko Lax on älyllisesti epärehellinen itselleen tahi hän haikailee yhden totuuden yhteiskuntaan ja kavahtaa moniarvoisuutta?

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

En saa ihan kiinni tuosta moniarvoisuuden kavahtamisesta. Minusta nimenomaan Soini joukkoineen kavahtaa sitä, koska heidän suurin huolensa vaikuttaa olevan se, mitä naapuri makuukamarissaan harrastaa. Saarelan huolena on taas koko maapallomme tulevaisuus.

Martti Laines Vastaus kommenttiin #15

En tunne persujen puolueohjelmaa, mutta epäilen, että heidän SUURIN huolensa on makuuhuonepuuhastelut. Varma kun asiastasi olet, voisitko linkittää heidän puolueohjelman kohdan. Mitä olen seurannut, persut eivät ole makuuhuonetouhuja rajoittamassa. Mutta avioliittolakiin ottavat kantaa. Itse olen lähes rajattoman aviolittolain puolesta. Muutoinkin kannatan subjektiivista vapautta.

En silti - ja juuri siitä syystä - halua viedä Soinilta tai muilta puheoikeutta asiassaan. Sinä et näe ongelmaa siinä, että YLE:n viestintä promotoi yhtä agendaa. Olet siis moniarvoisutta vastaan. YLE:n agenda vain sattuu ilmeisesti sopimaan omaasi.

Sama analogia sopii Saarelaan. Lakien rajoilla toimiminen on mielestäsi sankaruutta kun se sattuu sopimaan omaan ideologiaasi. Ehkä kun kyseessä olisi vaikkapa samaa sukupuolta olevien avioliittoa vastustajan lain rajoilla liikkuva performanssi, et hyväksyisikään sitä. Toisien ilmeisesti kuuluu olla pikkuisen tasa-arvoisempia yhteiskunnallisissa oikeuksissaan, mielestäsi. Saarelan todellisista motiivista meillä ei ole tietoa - tuskin sinullakaan. Meillä on tietoa siitä mitä media on kertonut hänen ja GP:n sanoneen.

Moniarvoisuus tarkoittaa sitä mitä sana aukipurettuna kertoo: monia arvoja - vaikka ne eivät omalle agendalle ja ideologiaan sopisikaan. Pelkästään seksuaalivapauden ja moniarvoisuuden välille yhtäläisyysmerkkien vetäminen on ... rajoittunutta.

Lax, yhteiskuntasi vaikuttaa kovin yksisilmäiseltä ja yksiarvoisuudessaan ahdistavalta.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

...Kyllä jämpti on niin...

Minnalle siis...

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Jotenkin en ymmärrä, miten tähänkin asiaan on persut mukaan saatu. Aloitukseeni ei minusta mikään puolueasia liittynyt.
Vaikka olisi kenties pitänyt. Sitäkään kun en ymmärrä, että ministeri Niinistö kiittelee henkilöä, joka vieraan maan lakia rikkoo!

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Jotenkin en ymmärrä, miten tähänkin asiaan on persut mukaan saatu."

Miten niin et ymmärrä. Sinä olet persu, siis mielipidepersu.

Minä taas en ymmärrä, miksi persuilla on niin vaikeaa ottaa edes kommenteistaan vastuuta.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Eipä tuota puoluesidonnaisuutta taida olla. Voit ehkä selittää millainen on mielipidepersu.
Omaan puoluekantaani sopii hyvin sanonta, että olen kaikkien puolella ja kaikkia vastaan. Asiasta riippuen. Senverran tätä politiikkaa tullut seurattua, ettei sellaista puoluetta ole vastaan tullut, jonka riveihin täydellä sydämmellä voisi liittyä.

Yleisestikin politiikka on aikalailla typerää. Vaikka on niinkin, ettei
taida parempaakaan olla tiedossa.
Vaikka kenties hallitus, jossa olisi puolueettomia asiantuntijoita, voisi olla hyväkin.
Nythän liian monilla valtaapitävillä on vain perustetta päätöksille. Se mitä itse asiasta hyötyy tai se puolue jota edustaa

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Onhan tuo Sinin uutisointi karannut käsistä. Mutta siitä saa syyttää osin niitä, jotka ovat aihetta pitäneet yllä väkisin pisteiden keruun vuoksi. Uudessa Suomessa taitaa Tossavainen olla ottanut ainakin aiheen omakseen lukuisilla kirjoituksillaan (monien muiden joukossa... kai te käsitätte että joka blogikirjoitus vain lisää naisen tunnettavuutta). Vaikuttaa jo pakkomielteeltä, kun suuri osa ajasta menee Tossavaisellakin tuon aiheen käsittelyyn. Aiheen, jonka ei pitäisi olla lähelläkään Suomen tärkeimpiä. Ajaisi kansalaisten asioita senkin ajan järkevämmin IMHO.. toisaalta taitaa olla symbioosi eli kumpikin osapuoli hyötyy... Saarelan kannattajatkin todennäköisesti toivovat lisää Tossavaisen ja kumppaneiden blogeja :D

Liioitelkaa aihetta ja siitähän saa kunnon mediamylläkän... ja julkisuudellahan ajetaan virkoihin, joten siinä meillä on todennäköisesti uusi asioista päättäjä jatkossa.... Sini Saarela, sekin vielä. Toisaalta eduskunnan nykykokoonpanoa katsellessa ei kai se kamalasti voisi enää pahentaa asioita.. Enpä äänestäisi, mutta vähissä ne äänestysvaihtoehdot ovat muutoinkin.

Uskalluksesta ja omien vakaumusten ajamisesta kuitenkin Sinille pisteet. Vaatii se jotain enemmän kuin mitä useimmilla on. Kritisointi netissä on aina helppoa.

Käyttäjän timpuri kuva
Timo Uppala

Lax: etkö ole nähnyt sitä videota missä GP ajaa isommalla kumiveneellään venäläisten kumiveneen kylkeen tahallaan?

Kunhan olympialaiset on ohi, loppuu diplomaattiset eleet. Keinona voi olla vaikka jumittaa suomalaisten tuotteiden vientiä Venäjälle tai rajoittaa ostosmatkailua tänne. Siitä vaan Ville Niinistö Sini Saarelan kanssa kunniaa ottamaan.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

MTV uutisoi Saarelan paluun todella suuresti Kympin uutisissaan. Joten ei se Yle ole yksin liikkeellä.

Käyttäjän timpuri kuva
Timo Uppala

MTV3 saa näyttää uutisissaan mitä tahansa. Mutta koska sinä ja minä rahoitamme Ylen "puolueetonta" tiedonvälitystä, juttu on eri.

Reijo Tossavainen

"Onnittelut" Greenpeacelle median taitavasti hyväksikäytöstä...

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Onnittelut" eri puolueille sosiaalisen median taitavasta hyväksikäytöstä.... ei sekään suoraan sada "normaalien ihmisten laariin" ( = ei poliittisesti sitoutuvat... ja miksi sitoutua... puolueuskovaisuus vaatii lähes lobotomiaa ja uskonnollista hurmosta oman joukon kannatukseen ;) ).

On tässä tarpeeksi monta vuosikymmentä katsottu median kehitystä ja eri pyrkyreitä virkoihin. Mitä nyt esim. eduskuntaan tulee, niin ei tuohon voi edes puoliksi parhaalla tahdolla olla tyytyväinen.

Aulis Mäkitalo

Vaikka tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa, rohkenen yrittää.

Jossakin Veikko Saksin päätoimittamassa Karjalan Kuvalehden lähinumerossa tulee olemaan kannessa Sini Saarelan kuva ja sivuilla näyttävä pääjuttu hänen kokemuksistaan. Lehdellä on nyt tarjota jotakin konkreettisempaa Putinin hallinnon kaikenpuolisesta mädännäisyydestä ja vilpillisestä teennäisyydestä kuin taannoin Saksin punoma tarina entisen asianajajan Kari Silvennoisen seikkailusta Aeroflotin vuorolennolla.

Ja onhan revanssipiireillä nyt uusikin hengen nostattaja ja muusa tarkoituksiinsa hyödynnettävissä Sofi Oksasen rinnalle.

On tietenkin pieni mahdollisuus että Sini Saarela ei tähän halua ryhtyä. Mutta eiköhän sentään kun asia hänelle perustellaan Greenpeacen saamalla julkisuushyödyllä.

Toimituksen poiminnat